STARTSIDA

  Vävstolar

  Vävredskap

  Vävgarner

  Mattinslag

  Knyppling

  Ullredskap

  Skärset

  Varpflätor

  Vävböcker

  Cashmere

  Verktyg

 

 
                           SLUT I LAGER! 
                    VÄVBÖCKER
SÅ FINT MED TRASMATTOR  (UTGÅTT)

Nu har denna efterlängtade idébok kommit i ny upplaga, full av härliga trasmattor med drömmar från det förflutna. Så, inledningsvis får även några gamla trasmattor, men väl så vackra inspirera.

Boken omfattar 56 vävbeskrivningar till lika många mattor. Smala klassiska gångmattor i sköna kvalitéer. Lätta att väva i enkla tekniker; vanlig tuskaft i härliga randningar, dubbelbindning i tuffa rutor, spännande glesripsar, roliga inplock av slarvtjäll och inte att förglömma den lilla rosengångsranden, så älskad.

Innehållet kompletteras med praktiska råd vid uppsättning och vävning av trasmattor, hur man färgar och klipper trasor, vackra mattavslutningar och till slut hur man vårdar sin trasmatta.

Ann-Kristin Hallgren och Monica Hallén svarar för formgivning och urval. De är båda textilformgivare, vävskribenter och författare till ett flertal vävböcker.

Tillbaka
ALLA TIDERS TRASMATTOR (UTGÅTT)

En idébok med 35 nyvävda mattor för vackra golv. Lekfullt färgglada eller stilrent klassiska i mustiga färger. Rutor och ränder i tuskaft och glesrips, mattor med prickar av enkla inplock, spännande mönster i slarvtjäll och vågade mattor i rosengång. Ja, här samsas tekniker, mönster och färgkompositioner som vi hoppas ska inspirera till vidare skaparlust och vävglädje...
Boken avslutas med en vävpraktika. Här får du veta hur man färgar och klipper trasor, väver och monterar för ett vackrare resultat.


Tillbaka
HANDDUKAR – VÄV I LIN OCH BOMULL 

Alla minns vi väl dessa vackra handdukar från förr. De var ofta vävda i lin, kanske handspunnet, med enkla bårder i rött eller blått och något litet monogram i samma färg. Ju mer de tvättades och manglades desto skönare blev de.

Nu har äldre vackra ting blivit inne, så även gamla linnehanddukar. Många kan hitta i egna gömmor, i mammas eller mormors linneskåp, andra kan fynda på loppis och i antikbodar. Vi som väver kan väva egna handdukar efter eget tycke eller inspireras av klassiska förlagor. De i härliga kvalitéer som håller år ut och år in och som passar så fint även i våra moderna kök och badrum.
I boken presenteras ett 40-tal handdukar med vävbeskrivning till. De är vävda i tuskaft, kypertvariationer, halvdrällar och drällar i lin och bomull och både och. Alla i vitt med bårder, ränder och rutor i rött eller blått. Den ena vackrare än den andra. Så det var inte lätt att göra ett urval. Alla så lika men ändå så olika…

Ann-Kristin Hallgren är textilformgivare, stylist och författare till ett 20-tal vävböcker och kokböcker. Ann-Kristin har lång erfarenhet av vävning både som kursledare och vävskribent i Ica-kuriren och andra tidskrifter. Flera uppskattade vävmönster hittar du även i Älskade trasmattor, En rand och några rutor, Alla tiders trasmattor och Så fint med trasmattor utgivna på egna bokförlaget Akantus.

Tillbaka
KALASFINA VÄVAR

Så tycker väl de flesta av oss som vet hur underbart det är med några timmar i vävstolen. Och trots att bokens vävar är kalasfina, passar de även fint in i vardagen! Det fina är också att kunna väva sin alldeles egna väv, i ett mönster man gillar och i färger som är favoriter. Att kunna komplettera och matcha det som redan finns hemma. För mig är vävning en enkel väg till lust, glädje, spänning och pirr i magen.
Och jag hoppas innerligt att det ska smitta av sig!

Här kan du på 96 sidor inspireras av ett 70-tal vävmönster. En alldeles lagom blandning av textilier till hemmets alla vrår. Det är dukar, kuddar, filtar, gardiner, mattor, handdukar och lite till, för både smala och breda vävstolar. Här finns enkla tekniker i rutigt, randigt kanske med ett litet inplock i ett busigt
slarvtjäll eller en sinnlig kvistrand. Och naturligtvis sparsmakade drällar och småmönstrad rosengång och munkabälte för dig som hellre föredrar andra formspråk. Tänk på att mönster är till för att ändra och förändra. Ja, en blå duk kan lätt blir en röd.
Ett varmt Lycka Till med dina kalasfina vävar…

Ann-Kristin Hallgren

Ann-Kristin Hallgren är textilformgivare och författare till ett 25-tal böcker om vävning och baka gott.

 Tillbaka

                                                              


 STEGBOLAGET

 Stegar


HOBBYLAGRET                                                                
Adolfsbergsvägen 11        Karta
168 67  BROMMA               Tel: 08-28 20 62

E-post: info@hobbylagret.se